NESAİ SÜNEN-İ KÜBRA

Bablar    Konular    Numaralar

KİTABU MEVAKİTİ’S-SALAT

<< 606 >>

آخر وقت الظهر وأول وقت العصر

6- Öğle Namazının Son Vakti, ikindi Namazının ilk Vakti

 

أنبأ الحسين بن حريث أبو عمار قال أنبأ الفضل بن موسى عن محمد بن عمرو عن أبي سلمة عن أبي هريرة قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم هذا جبريل جاءكم ليعلمكم دينكم فصلى الصبح حين طلع الفجر وصلى الظهر حين زاغت الشمس ثم صلى العصر حين رأى الظل مثله ثم صلى المغرب حين غربت الشمس وحل فطر الصائم ثم صلى العشاء حين ذهب شفق الليل ثم جاءه الغد فصلى له الصبح حين أسفر قليلا ثم صلى له الظهر حين كان الظل مثله ثم صلى العصر حين كان الظل مثليه ثم صلى المغرب بوقت واحد حين غربت الشمس وحل فطر الصائم ثم صلى العشاء حين ذهب ساعة من الليل ثم قال الصلاة ما بين صلاتك أمس وصلاتك اليوم

 

[-: 1505 :-] Ebu Hureyre anlatıyor: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem): "Bu Cibril'dir, dininizi öğretmek için yanınıza geldi" buyurdu. Sabah namazını fecr zamanı kıldı. Öğle namazını güneş (en tepeden) batıya kayınca kıldı. Daha sonra ikindiyi bir şeyin gölgesi kendi (boyu) kadar olunca kıldı. Akşamı güneş batınca, oruçlunun orucunu açacağı vakitte kıldı. Sonra yatsı namazını güneşin batmasından sonra ortaya çıkan kızıllığın kaybolduğu anda kıldı. Sonra ertesi gün tekrar geldi ve sabah namazını ortalık biraz ağarınca kıldı. Sonra öğle namazını her şeyin gölgesi kendisi kadar olunca kıldı. Daha sonra ikindi namazını her şeyin gölgesi iki katı olunca kıldı. Sonra akşam namazını yine aynı vakti olan güneş batınca yani oruçlunun orucunu açacağı vakitte kıldı. Sonra yatsıyı geceden bir vakit geçince kıldı ve:

 

"Namazlar dünkü kıldığın vakitler ile bu günkü kıldığın vakitler arasındadır. (Yani namazların kılınacağı ilk ve son vakitler bunlardır)" buyurdu.

 

Hadisin tahrici 1526 da gelecek.  -  Mücteba: 1/249 ; Tuhfe: 15085.